Vanaf zaterdag 18 mei tot en met zondag 26 mei zal de galerie gesloten zijn. Wij blijven wel ter beschikking via mail en GSM 0032476341285 Aankoop, wij zijn steeds op zoek naar werken van Bram Bogart om onze bestaande collectie uit te breiden.
Open Zaterdag 14.00 tot 18.00 en op zondag 15.00 tot 18.00 uur of maak een vrijblijvende afspraak op 0032476341285.

 FRANCESC GUITART 

Francesc Guitart is een zeer veelzijdig kunstenaar, geboren op 1 april 1936 in Barcelona (Spanje), waar hij heel zijn leven gewoond en gewerkt heeft. Zijn artistieke productie omvat werk in alle mogelijke disciplines van de plastische kunsten: schilderijen, sculpturen (uit papier, hout, en brons), gravures, kunstenaarsboeken, etc. Ook als fotograaf werkte hij zich met een zeer eigenzinnig oeuvre op de voorgrond. 

Zijn werk werd internationaal op de scène gebracht door hoogstaande Europese galeries (in Spanje, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg), doch ook in Tokio (Japan) en New York (USA). Vele jaren toonde de Barcelonese galerie “Eude” zijn werk op de belangrijkste Europese kunstbeurzen. Meermaals werd ter gelegenheid van een tentoonstelling een prachtige cataloog gemaakt. 

In ons land werd zijn werk getoond in enkele vooraanstaande galeries: Amaryllis  (Brussel), De Mijlpaal (Heusden-Zolder), Stichting Veranneman (Kruishoutem), e.a. Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan nodigde de KULAK hem uit voor een grote tentoonstelling op haar campus. 

Francesc Guitart is altijd een verwoed fotograaf geweest. Hij heeft meerdere fotoboeken gemaakt, en de laatste jaren van zijn leven legde hij zich bijna uitsluitend nog op de fotografie toe. Hij publiceerde op korte tijd diverse boeken met zijn foto’s, die al meteen ook de aandacht trokken van professionele vaktijdschriften uit zijn land. Enkele van die boeken kunnen bekeken worden op www.francescguitart.es . 

Werk van hem bevindt zich in diverse grote musea : The Brooklyn Museum in New York (USA), Museum of Art van het Carnegie Institute te Pittsburgh (USA), Cabinet des Estampes de la Bibliothèque Nationale de Paris (Frankrijk), Staëlsche Kunstinstitut te Frankfurt (Duitsland), Museu Nacional d’Art de Catalunya te Barcelona (Spanje).Francesc Guitart